kursinformasjon

Jeg har avholdt kurser innen Patchwork,  Quilting og Mixed Media i flere år, og jeg utøver gjerne min kursvirksomhet i Norge i områdene rundt Ringerike, Hadeland og Gardermoen.

Som kursleder ser jeg utfordringen i å få kursdeltakerne med mindre erfaring til å mestre nye oppgaver og samtidig klare å begeistre deltakerne med mer ekspertise.

Mine aktuelle kurstilbud endres og utvides stadig.  Jeg tilpasser gjerne kursene etter deres ønsker (dagskursene kan utvides med passende teknikker til helgekurs,  kurser kan kombineres osv.).

Ta gjerne kontakt for ytterligere informasjon, jeg gleder meg til å høre fra dere.   

NORDIC DESIGN - 1 DAG

Sy ditt egne Nordic Design teppe i 3 skritt?

Vi vet alle at en typisk norsk strikkegenser består av flere to- til trefargede mønsterborder. Jeg har ut i fra disse bordene tegnet noen enkle patchwork-blokker som dere kan velge og sette sammen til deres egne Nordic Design tepper.

Blokkene og bordene består alle av striper, kvadrater og trekanter som kuttes og sys sammen i hurtigteknikk. Et større teppe kan derfor sys sammen på overskuelig tid. Mønsterbordene kan også brukes til babytepper, bordløpere og putetrekk. Til dette trenger vi kun å endre blokkenes målestokk. 

 

Forutsetter: symaskin, noe øvet

intuitiv quilting - 2 Dager

Med et stykke stoff som "lerret" samt stoffer og ulike materialer i  utvalgte farger jobber vi intuitivt og spontant. Vi tegner symboler, øver mark-making og snakker om designregler, lager enkle sjablonger, trykker med tekstilmaling, sjatterer med paintsticks, vi quilter og applikerer, eventuelt tover og broderer....... så gjentar vi enkelte skritt og ser hvor fantasien fører oss hen.

 

Forutsetter: symaskin, noe fri maskinquilting

FLOWER POWER - 1 DAG / 2 DAGER

Vi boltrer oss i floraens verden, tegner blomster og planter, og vi lurer gjerne inn noen fantasifigurer.  Jeg viser dere hvordan de ulike motivene kan arrangeres etter enkle designregler.  Som underlag, ditt "lerret", brukes et stykke nøytralt stoff. Motivene festes med "raw-edge"-applikasjonsteknikk, noen deler farges med tekstilmaling og sjatteres med paintsticks. I tillegg pynter vi med enkle, men virkningsfulle elementer som organza og perler, og vi quilter og broderer, både med maskin og for hånd. 

Et kreativt, fantasifullt kurs som resulterer i et fargerikt blomsterteppe.

 

Forutsetter: symaskin, fri maskinquilting

 

log cabin design - 1 dag

Log Cabin er på grunn av sin allsidighet et av de mest sydde patchwork mønstrene som finnes.

Ut ifra den tradisjonelle Log Cabin blokken og enkle tegninger av blomster designer vi våre egne blokker som tar form som valmuer, tulipaner og roser sett fra ulike perspektiver (ovenfra, fra siden, knopp). Etter et par felles tegneøvelser syr du 1 -2 blokker på papir (paper piecing) eller ved bruk av maler.

Jeg viser dere også hvordan de ulike blokkene kan settes sammen etter ulike mønstre til puter, duker eller større quilts.

Etter dette kurset kan dere med utgangspunkt i en enkel blokk designe deres egne unike quilter. 

 

Forutsetter: symaskin, noe øvet

Silhuett 3-I-1  - 1 DaG

Ut ifra en valgt mal klipper vi ut silhuett motiver og syr quilttopper av de positive og negative delene. Silhuettene festes med "raw-edge" applikasjonsteknikk og bearbeides med virkningsfulle paintsticks-sjatteringer. Arbeidene pyntes videre med enkle applikasjoner og frihåndsquilting. Av silhuett-malene lager vi sjablonger til bruk for stoff-/papirtrykk.

Quilttoppene kan brukes til puter, og/eller veggtepper. Teknikken egner seg også godt til å sy duker,  bordbrikker og mug rugs.

 Forutsetter: symaskin, noe fri maskinquilting

figurer av kremmerhus - 1 dag

Vi bruker stoffrester samt andre materialer som garn, fjær, ull og kunstlær, og syr mindre quilt-stykker som ved hjelp av maler formes til kremmerhus. Disse omvandler vi med videre effekter til enkle 3D-figurer. Slik oppstår fantasifulle skogsdyr som stolte elger, søte mus og sovende ugler, men også sarte engler, tøffe softpunkere og coole hardrockers. Til høytidene lager vi pussige juletroll og glade påskekyllinger.

 

Forutsetter: symaskin, noe øvet i fri maskinquilting

Slankekurs for resteskuffen - 1 dag

Vi jobber først etter et enkelt mønster, gjerne også etter eget design, bruker de minste stoffrestene, limer og lager en liten quilttop.

Jeg viser dere også hvordan vi på en enkel måte kan lime og sy små stoffrestemotiver og - stykker til bruk for kurver og kort. 

 

Forutsetter: symaskin, noe maskinquilting

leporello - 1 dag / 2 dager

En leporello er en bok/brosjyre som brettes sammen som et trekkspill. Begrepet stammer fra Mozarts opera Don Giovanni hvor tjeneren Leporello førte et langt register over sin herres eskapader.

1 dags kurs: Vi ferdigstiller små quilttopper som vi har hentet frem fra UFO-esken, og setter disse sammen i en leporello.

2 dagers kurs: Vi designer og lager tekstile småbilder som settes sammen i en leporello.

 

Forutsetter: symaskin, noe maskinquilting

cubes - 1 dag

Vi kutter romber i hurtigteknikk ved hjelp av en vanlig quiltlinjal eller Super Sidekick linjalen fra Jaybird-Quilts, og syr kuber av disse. Rombene og kubene sys sammen etter enkle metoder med Y-sømmer i "Chain-Piecing"-teknikk. 

Ved bruk av tre til fem stoffer i lyse, middels og mørke farger, litt tykkere vatt og et rettlinjet, geometrisk quiltmønster oppnår vi en flott 3D-effekt.

Kube-blokkene kan settes sammen etter ulike mønstre til puter, duker og tepper.

 

Forutsetter: symaskin, noe øvet

moderne log cabin - 1 dag

Vi starter med en enkel log cabin blokk, denne gangen med skjeve striper. Deretter "bygger" vi videre, fortsatt i log cabin stil, men med enkle virkningsfulle tilleggseffekter, til vi har en topp til en pute, en duk eller et veggteppe.

 

Forutsetter: symaskin, noe øvet