Patchwork & Quilting - min lidenskap

Jeg begynte å sy mitt første patchworkteppe i 1989. Den gangen hadde jeg kjøpt noen Laura Ashley stoffpakker med ferdigklipte 12x12cm stoffbiter, og jeg startet like godt med et sengeteppe. Det ble veldig fint, selv om det ikke er ferdig ennå og det har funnet sin plass høyt oppe i et skap. 

 

Min andre quilt sydde jeg for hånd med hjelp av papirsjablonger, en 140x117cm stor blomstereng som ble ferdig etter 10 år.

 

Etter det har jeg sydd mange veggtepper, duker, babytepper, duker og andre tekstile produkter. Min mor har som flerårige patschworkerin lært meg de nødvendige grunnteknikkene og jeg jobbet i til å begynne med etter tradisjonelle metoder.

 

Utstyrt med en god porsjon nysgjerrighet har jeg i de siste årene brukt mye tid på moderne teknikker og nye materialer. Jeg har besøkt flere kurs og studert mengder med bøker og magasiner. Det er mye igjen å lære og jeg leter fremdeles etter min egen stil. 

 

Ideer og inspirasjon til mine tepper finner jeg i naturen; hvert blad, hver trestamme, vann, steiner, mose, lyset. Også stoffer, ulike materialer, farger og bilder kan fremkalle spontane ideer. Skisser og utkast tegnes, hver nye quilt ender opp som en ukjent reise, et nytt testforsøk, det letes etter de riktige stoffene, disse byttes ut og ulike teknikker prøves ut. Det ferdige arbeidet blir ofte helt  forskjellig fra den opprinnelige ideen. 

  

Min tekstile vei krever mye tid og disiplin, ofte blir tålmodigheten satt på prøve og det overfylte stoffskapet blir til en byrde. En balansegang mellom jobb og mani.